Mezoterápia

Mezoterápia

Mezoterápia
A mezoterápia egy viszonylag új, de jól bevált és kedvelt kezelési módszer. amellyel a bőrfiatalításra, hajhullás ellen, vagy éppen a zsírbontásra szolgáló készítmények a bőr különböző rétegeibe könnyen bejuttathatók. A mezoterápia egy kezelés sorozatból álló választási lehetőség tetőtől talpig, nem csak az arcon, hanem a testen is.

A Medicontur Esthetics prémium minőségű mezoterápiás termékcsaládot forgalmaz Magyarországon. a spanyol Aesthetic Dermal® termékeket, amelyek a tudományos eredményeket és a technológiai fejlődést képviselik. A legújabb kutatási eredményeknek megfelelően számos új, innovatív hatóanyagot tartalmaznak. Biztonságosak, mivel fokozott eredményesség mellett sem járnak semmilyen kellemetlen mellékhatással. Célzottan javítják, feltöltik és stimulálják a bőrt, az eredmény pedig minden esetben tökéletes. A termékek képesek bőrfiatalítás céljából sok problémát egyszerre, szinergikusan kezelni.

A kezelés sorozat több mezoterápiás termék kombinációjában is alkalmazható, ilyenkor erősítik egymás hatását. Valamint megelőzhet, vagy követhet más típusú esztétikai beavatkozásokat. Ebben az esetben fokozza azok eredményességét.

Mezoterápiás kezeléseket orvosok és kozmetikusok is végeznek. A kettő között fontos különbség, hogy injekciós tűvel bőrbe csak és kizárólag orvos szúrhat, míg rollerrel orvosok és a kozmetikusok is egyaránt bíztonságosan dolgozhatnak.

Mezoterápiás technikák

TŰVEL VÉGZETT BEAVATKOZÁS, ORVOSI MEZOTERÁPIA
A kezelt területen egymáshoz közeli, milliméternyi távolságra egy rövid és nagyon vékony, ún. mikroinjekciós mezoterápiás tűvel juttatják be a hatóanyagot a bőrfelszín alá. E mellett a szúrások következtében fokozódik az immunrendszer működése, a keletkezett „sérülést" a test ugyanis meg akarja gyógyítani, ezért kollagént, elasztint és egyéb kötőszöveteket alkotó elemeket termel. A sok kis lyuk nagyon gyorsan záródik, gyakorlatilag úgy lehet kisétálni a rendelőből, hogy a kezelés nyoma már nem észrevehető.

ROLLERREL VEGZETT BEAVATKOZAS
Egy sok tűből álló roller segítségével a felületet két irányból is végiggörgetik, így „megnyitva" a bőrfelszínt. A rollerezés nyoma kissé tovább látható a tűvel való kezelésnél, de a bőr ebben az esetben is gyorsan regenerálódik. A roller fizikailag is stimulálja a bőrt, hiszen az apró sérülések beindítják a test természetes gyógyuló folyamatait, serkentve ezzel a kollagén termelődését is.

Az említett két technika közötti különbség abban rejlik, hogy a roller esetében a bőr felszínén történik a kezelés, míg a tűvel végzett beavatkozásnál a hatóanyag koncentráltabban és precízebben irányítva juttatható a bőrbe, így tartósabb és látványosabb eredményt biztosít.

Otthoni ápolás szerepe
A kezelések után az indikációnak és az előírásoknak megfelelő krém készítményt kell használni otthoni ápolásra, mivel a tartós hatást csak az otthoni ápolókrémek hatóanyagaival lehet elérni.

Foto04

Foto05

Foto06